Raja Permaisuri Agong ditutup akaun buat netizen sedih

Home

PENUTUPAN akaun Twitter milik Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajjah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah iaitu @cheminahsayang yang disedari semalam, menjadi perdebatan hangat dan trending di media sosial.

Ada netizen yang berpendapat bahawa tindakan menyahaktifkan akaun Twitter kerana terdapat segelintir netizen mengeluarkan komen negatif mengenai perkongsian baginda.

Namun, ada netizen sedih malah menyelar segelintir netizen lain yang mengeluarkan komen jelik disifatkan sebagai menghina institusi beraja dan meminta pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) segera mengambil tindakan.

Raja Permaisuri Agong terkenal dengan sifat ramah dan berjiwa rakyat, malah baginda sering menggunakan akaun Twitter miliknya untuk berinteraksi dengan rakyat.

Tunku Azizah Aminah Maimunah gemar berkongsi saat gembira dan telatah baginda.

Kebanyakan netizen memang gemar melihat dan membalas ciapan baginda ada yang sehingga menjadi tular.

Ketiadaan akaun media sosial Tuanku itu telah menjadi bahan bualan ramai netizen yang turut menyatakan rasa sedih mereka.

Berikut sebahagian respon yang diluahkan pengguna media sosial susulan tindakan Tuanku Permaisuri Agong yang mungkin telah nyah aktif akaunnya.

aku sedihhh!! our Twitter fwen Raja Permaisuri Agong deactivated her account pic.twitter.com/YgGdJscW7Rβ€” reeze-juan (@senduboi) September 12, 2019

Princess Aishah @fxznuraishah

😭
😭
😭
😭
😭

Allahu , I just found out that our Permaisuri Agong just deactivate her twitter acc. Aieee 8:17 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Princess Aishah ‘s other Tweets

wny@syalwanirosli

Imagine waking up at 5am opens twitter and the first thing i see is permaisuri agong deactivated her acc cause some chumps think she’s annoying7:53 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee wny’s other Tweets

Elysian@LilyAurora23

😞
😒

Baru sehari tak main twitter, and all i get news is Permaisuri Agong deactive her twitter? 7:25 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Elysian’s other Tweets
Malah, ada yang menyatakan bahawa Tuanku Permaisuri Agong menyahaktifkan akaun Twitternya kerana terdapat segelintir netizen mengeluarkan komen-komen negatif tentang perkongsian baginda.

Asrul Muzaffar@asrulmm

Woke up to the sad news that DYMM Raja Permaisuri Agong has deactivated her Twitter account due to negative comments by some stupid Malaysians.

Kenapa busuk hati sangat ni?

View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter
View image on Twitter

1,6405:12 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacy3,259 people are talking about this

Farhan Ibrahim@ImFarhanIbrahim

Tuanku Permaisuri Agong just being herself on social media. Not harming anyone.

Some people is just envious and rude.48:13 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Farhan Ibrahim’s other Tweets

Ψ―ΩŠΨ§Ω†Ψ©@DenaBahrin

Sad. I love seeing permaisuri Agong’s tweet. It’s totally normal for anyone to not loving anyone’s tweet. Tp kat siapa pun, if you tak suka baca there’s always a mute button. Sekalipun you block, keep it to yourself. Spreading the hatred for no reason is plainly rude & busuk hati https://twitter.com/jatikhwan/status/1171808327266795521 β€¦Ikhwan@JatIkhwanPuas hati ke Twitter Permaisuri Agong dah ‘deactivate’?5,23311:43 PM – Sep 11, 2019Twitter Ads info and privacy8,692 people are talking about this
Bagaimanapun, ramai yang mula meluahkan rasa sedih dan meminta Tuanku Permaisuri Agong mengaktifkan semula akaunnya itu.

Mr. Lavely ο£Ώ @MDQYP1

😭
😭
😭
😭
😭
😭
😭
😭
😭

Ya Allah, rasa nak menangis sebab Raja permaisuri Agong @cheminahsayang dah de active Twitter .

View image on Twitter

7:26 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Mr. Lavely ο£Ώ ‘s other Tweets

Sir Ahmad@sir_ahmad_

Saya bersedih dengan berita Permaisuri Agong yang telah β€œdeactivate” Twitter. Apakah kerana Permaisuri Agong berduka dengan reaksi netizen yang kurang sopan?

Kami mahu Permaisuri Agong kembali ke Twitter. Bring back all the positivity you showed to us all this while.

View image on Twitter

47:19 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Sir Ahmad’s other Tweets

π•·π–šπ–™π–‹π–Žπ–Šπ–‘π–π–†π–‰π–Žπ–Š @jintanmanis_

I rindu tweet from Raja Permaisuri Agong#AmpunTuanku127:04 AM – Sep 12, 2019Twitter Ads info and privacySee π•·π–šπ–™π–‹π–Žπ–Šπ–‘π–π–†π–‰π–Žπ–ŠΒ ‘s other Tweets

sumber Astro Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *