Suami cukur rambut isteri hingga botak akibat temui sehelai rambut dalam sarapan.

Home Kehidupan Wanita

Sejauh mana tindakan kita akan buat jika kita terjumpa rambut di dalam makanan.Mungkin kita akan menolak makanan tersebut dan membuat aduan kepada pengurus restoran untuk ambil tindakan dengan tujuan mereka menjaga kebersihan. Kita juga akan meminta supaya tidak berulang lagi perkara demikan .

Berlainanan pulak dengan dengan tindakan seorang lelaki yang ingin satu hukuman yang kekal. Lelaki yang berusia 35 tahun dari Bangladesh dilaporkan mencukur botak kepala isterinya selepas menemui rambut di sarapannya semalam!Tindakan ini di ambil selepas lelaki tersebut sangat marah dan ingin satu solusi yang kekal agar tiodak lagi menemui rambut dalam masakannya.

Menurut CNA, polis tempatan, Shahriar Khan memberitahu AFP bahawa suami itu “terjumpa sehelai rambut di atas nasi dan susu sarapan yang di sediakan oleh isterinya,” Akibat berang dengan rambut yang di jumpainya, dia melemparkan sarapan makanan yang di sediakan berserta dengan susu yang di sediakan oleh isterinya.Dia salahnya isterinya dan menuduh isterinya punca sebab ada rambut dalam makanannya.

Tindakan lelaki tersebut bukan setakat itu sahaja apabila dia mencapai pisau cukur dan kemudian mencukur kepala isterinya secara paksa.Isterinya yang merayu dan meminta maaf tidak di pedulikannya dan mencukur hingga botak kepala isterinya di sebabkan sehelai rambut dalam makanan.

Lelaki tersebut yang bernama Bablu Mondal yang sangat ganas, telah ditangkap dan didakwa kerana “secara tanpa kerelaaan menyebabkan kecederaan parah” dan “melanggar kesopanan” isteri yang berusia 23 tahun itu.Hukuman yang boleh di terima Bablu adalah 14 tahun penjara jika di sabitkan kesalahan.

Satu kesalahan seperti ini mungkin tanah Bablu hukuman penjara maksimum 14 tahun. Walaupun jenayah ini bersyukur di belakang bar, wanita di Bangladesh masih takut untuk hidup mereka pada kebanyakan hari.

Aktivis hak asasi tempatan mengatakan bahawa walaupun Bangladesh telah berusaha untuk menguatkuasakan lebih banyak undang-undang untuk melindungi wanita daripadamenjadi mangsa seperti ini,Namun insiden ini menunjukkan betapa buruknya layanan dan tindasan terhadap wanita oleh lelaki bangladesh di negara ini.

Kumpulan hak asasi manusia Bangladeshi yang dikenali sebagai Ain o Salish Kendra melaporkan purata tiga mangsa sehari pada suku pertama tahun 2019. Organisasi itu juga mengatakan bahawa 630 wanita diperkoosa dalam enam bulan pertama tahun 2019. Dari jumlah itu, 37 sudah tiada lagi selepas serangan itu manakala tujuh lagi menamatkan riiwayat.

Walaupun pelaku ini telah ditangkap dan telah di ambil tindakan, Namun perlu ada lebih banyak kesedaran dalam masyarakat agar lelaki-lelaki seperti ini tidak wujud lagi atau tidak berani membuat tindakan-tindakan yang melampau batas Sumber World of buzz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *