(Video)Harith Iskander memuji wanita yang memberikan anjing liar makan

Video seorang wanita Melayu memberi makan anjing yang sesat, menarik perhatian netizen Clement Wong, yang merekodkan perbuatan wanita yang mulia ini. Video itu kemudiannya menjadi perhatian pelawak Harith Iskander, dan pelawak ini menceritakan kekagumannya terhadap tindakan wanita itu. “Semoga Allah memberkati wanita ini dan semoga perbuatannya dijadikan contoh kepada kita semua.” Dalam video 30 saat, […]

Continue Reading

Remy Ishak Disihir?‘Saya Tak Boleh Gerak, Benda Tu Menangis, Gelak & Mengilai Panjang’

Memang tidak dapat dinafikan, perbuatan sihir banyak terjadi dalam kalangan masyarakat kita. Walaupun perbuatan itu secara terang-terangan telah melanggar perintah Allah SWT tetapi masih ramai yang sanggup melakukan perbuatan yang dilaknat ini semata-mata untuk kepentingan diri sendiri. Terbaru, pelakon kacak, Remy Ishak tampil membuat IG Live dengan mendedahkan situasi sebenar yang dialaminya. Menurut Remy, dia mengaku mempunyai […]

Continue Reading

Akibat Netizen Selar Tindakan Haneesya Hanee Tiru Sulli ,Hanee Ingin Uninstall Twitter

Adoi, buat hal lagi Haneesya Hanee ni. Tak sempat nak cool down sekejap, nama dia naik lagi dan kali ni pasal apa pula? Kini Hanee telah dikecam lagi oleh netizen apabila dikatakan meniru ayat bintang Kpop, Sulli yang baru sahaja mengejutkan dunia hiburan dengan pemergianya selepas didapati bertarung dengan kemurungan. Apa yang ditiru Hanee? Hanee […]

Continue Reading

(Video)Anak bukan sarkas,pelakon Hairul Azreen di tegur Dr Muszaphar

Siapa yang tidak mengenali pasangan selebriti popular Hairul Azreen dan Hanis Zalikha yang mempunyai 2 orang cahaya mata yang comel kan? Yusuf Iskandar dan Alisa Aisyah sememangnya mempunyai pengikut yang ramai di dalam media sosial dek kerana telatah mereka yang comel. Terbaharu, Hairul Azreen turut berkongsikan video baby-standing Alisa dimana bayi tersebut berada dalam posisi […]

Continue Reading

Datuk Jamal dapat anak perempuan yang wajahnya seiras dengannya

Raja Pop Malaysia, Datuk Jamal Abdillah diketahui telah mendirikan rumah tangga bersama isterinya Datin Zai Izzati Khiruddin pada 1 April 2017 yang lalu. Ia merupakan perkahwinan keempat beliau dan sepanjang dua tahun tempoh perkahwinan, isterinya itu pernah mengalami keguguran selama tiga kali. Namun, penantian buat pasangan itu kini berakhir apabila isteri kepada penyanyi lagenda negara itu […]

Continue Reading

Cerita Joker adalah kisah benar yang perlu kita tahu sebabnya

Joker dah pecah panggung semua orang bercakap tentangnya sekarang. Sekiranya anda tidak tahu apa yang ingin di utarakan dalam cerita ini,insyaAllah saya bagitau sebab wujudnya watak joker ini., Joker adalah filem mengenai Arthur Fleck, seorang lelaki yang mengalami penyakit yang disebut ‘Pseudobulbar affect’ (PBA), di mana dia mengalami ketawa yang tidak dapat di kawal, dan […]

Continue Reading

Netizen kata Datuk Vida jual Teh Boba mahal dan “For The Last Juga Jejak. Indah Khabar Dari Rupa,”

Giat mempromosi produk terbaru keluaran anaknya, Cik B, usahawan kosmetik Datuk Seri Vida dikr1t1k g4ra-g4ra minuman tular, apabila ada mend4kwa, teh boba dijual pada harga yang agak tinggi. Sekadar makluman, harga teh boba yang popular di kalangan netizen Malaysia sekitar RM6.00 sehingga RM12.00 dan apabila produk terbaru ini dijual melebihi harga pasaran, ia mendatangkan kec4man […]

Continue Reading

“Sejujurnya, Shahir bukanlah pilihan saya-Erra Fazira

KUALA LUMPUR: Erra Fazira menyangkal dakwaan tindakan menampilkan Shahir dalam muzik video single terbarunya, Menangkah Cinta sebagai gimik murahan. Erra, 45, memberitahu, dia tidak memerlukan strategi begitu untuk meraih perhatian. Sebaliknya, kemunculan penyanyi yang popular dengan lagu Kebahagiaan Dalam Perpisahan itu adalah atas dasar persahabatan. “Kalau hendak buat gimik murahan semata-mata mahu tular, baik saya […]

Continue Reading

‘Buat Benda Haram Pun Sebut Nama Allah’-Netizen

Beberapa tahun lepas, kecoh di media sosial seorang gadis dipeluk dan dicium ahli kumpulan kpop terkenal kegemarannya. Peminat fanatik tersebut dikecam teruk oleh netizen. Ramai beranggapan bahawa tindakan itu tidak menggambarkan kesopanan kerana gadis tersebut bertudung. Terbaru, seorang gadis telah memuat naik satu foto berpelukan bersama artis kesayangannya Shawn Mendes yang baru-baru ini mengadakan konsert di Malaysia. […]

Continue Reading

Netizen Malaysia dan Indonesia bergaduhh sebab wayang kulit

Baru-baru ini, Miss Grand Malaysia, Mel Dequanne Abar, memakai kostum yang diilhamkan dari wayang kulit. Untuk kostumnya, dia memakai mahkota (kerana dia adalah perempuan 😝) yang biasanya kita lihat dalam watak wayang kulit. Pakaiannya diilhamkan dari sumber Ramayana Hindu (Hikayat Seri Rama). Cerita yang berasal dari salah satu teks Hindu, Ramayana (yang lain adalah Vedas […]

Continue Reading